Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Vorige week deed burgemeester Emile Roemer een oproep aan alle Alkmaarse kinderen om tekeningen voor Sinterklaas te maken en die naar het stadhuis te sturen. Dan zou hij ze naar de Sint brengen die dit jaar vanwege corona wat meer vanuit zijn tijdelijke huis werkt dan anders. De burgemeester kreeg een hele stapel mooie tekeningen, ongeveer 400 bij elkaar, en die heeft hij donderdag persoonlijk afgeleverd bij de Sint in het paleis in Soestdijk.

Ook voor een burgemeester is het spannend om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten. En dan had burgemeester Roemer ook nog eens zo lang alle tekeningen zitten te bewonderen dat hij misschien wel te laat zou komen. Maar gelukkig was dat niet zo, ook al was de burgemeester nog even de weg kwijt in het grote paleis.

Sinterklaas groette burgemeester Roemer heel vriendelijk en probeerde de hem gerust te stellen. Dat hielp wel een beetje. De burgemeester was ook blij te horen dat alle Pieten gezond zijn, zo in deze rare tijd, en dat Pakjesavond gewoon door kan gaan zoals gepland.

Burgemeester Roemer was trots dat hij zoveel tekeningen kon overhandigen. Hij liet er een aantal zien en ook Sinterklaas vond ze maar wat mooi. "Kijk eens aan zeg, nou inderdaad wat mooi gekleurd. Nou nou nou nou, wat geweldig! Ik ben er hartstikke blij mee". De Sint zei dat hij een mooie plek voor alle tekeningen zou zoeken en dat als er nog kinderen zijn die iets moois voor hem willen maken, ze dat in hun schoen stoppen. Dan komt het ook allemaal goed. "En niet vergeten om er een worteltje voor Oh Zo Snel bij te doen natuurlijk."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl