Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Even geen gewichten en burpees, maar sparren en dennen: een sportschool in Alkmaar heeft een alternatief bedacht voor het jaarlijkse kerstfeestje, namelijk een drive-through om je kerstboom te kopen en kerstcadeautjes te scoren. "Je rijdt via de parkeerplaats langs alle stations, er is leuke muziek en aan het einde ga je naar huis met een prachtige kerstboom!"

Dat vertelt bedenker Martijn Ploeger aan mediapartner NH Nieuws. Leden, maar ook niet-leden, kunnen een boom komen scoren, net als producten van andere lokale ondernemers, waaronder wijnpakketten. Ploeger sloot een deal met kerstbomenverkoper Jefrem Groot, die al een aantal winters bij de Grote Kerk in het Alkmaarse centrum staat te verkopen. "Ik wilde niet in zijn vaarwater zitten, dus belde ik hem op en vroeg: zullen we samenwerken?" Groot: "Helemaal goed: ik lever de bomen bij hem af en zo verdienen we er samen wat aan."

In het centrum zijn veel ondernemers aan de verkoop van kerstbomen gegaan. Groot: "Het voelt dubbel. Ik snap dat horecaondernemers op andere manier omzet willen genereren, maar ze zitten wel in andermans markt te rommelen. Ik ga ook geen friet verkopen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl