Streekstad Centraal

De methodiek van Stichting Life Goals Nederland is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen, en zo sport in te zetten als middel om deelnemers meer zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen bij te brengen. Stichting Sport-Z coördineert het lokale programma in Alkmaar en is onlangs gestart met een nieuwe fitness activiteit in sportcomplex Oosterhout.

Life Goals Alkmaar verzorgde al twee keer per week trainingen op de velden van vv Kolping Boys. Ook hier is nog altijd instroming mogelijk. “Ondanks de geldende corona-maatregelen kunnen wij de trainingen in Alkmaar laten doorgaan. Mede door de inbreng van de maatschappelijke sportcoaches is het programma zo aangepast dat het flexibel maar veilig en uitvoerbaar is."

"Dat we met nieuwe fitness activiteiten zijn gestart biedt weer nieuwe groepen geïnteresseerden de kans laagdrempelig in beweging te komen. We passen de oefeningen uiteraard aan aan het niveau van de deelnemers. Het programma is bovendien zo opgezet dat deelnemers vanuit andere Sport-Z projecten en vanaf andere samenwerkingspartners kunnen instromen,” aldus Thomas Botman, mede-initiator en sportcoach van het nieuwe beweeguur in de Oosterhout.

De fitnessactiviteit is elke donderdag van 15:30 tot 16:30 uur en staat onder leiding van maatschappelijk sportcoach Thomas Botman. Bij Kolping Boys is er maandag sport en spel van 10:30 tot 11:30 uur en vrijdag van 15:30 tot 16:30 uur voetbal. Doelgroepen zijn bijvoorbeeld mensen met grote onzekerheden, met psychische of verslavingsproblemen, ex-gedetineerden en thuislozen. Deelname is gratis. Meer informatie bij Thomas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42234439.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl