Volgens de wet moet iedere Nederlander vanaf 18 jaar zich verzekeren tegen zorg. Dit doe je met behulp van een zorgverzekering. Je moet in ieder geval een basisverzekering afsluiten. Daarnaast kun jij nog voor aanvullende verzekeringen kiezen voor bijvoorbeeld tandarts of fysiotherapie. Hoe uitgebreider jouw verzekering, des te meer je gaat betalen. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden? Dan laat je het waarschijnlijk alleen bij een basisverzekering. Veel mensen denken dat zo’n verzekering overal hetzelfde is, maar dit is een misvatting. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in de keuzevrijheid van zorgverzekeringen.

Natura- of restitutiepolis
Wil jij een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Deze termen zeggen de gemiddelde Nederlander niet veel. Toch is het handig om de betekenis hiervan te weten voordat je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering.

Te beginnen met de naturapolis. Kies jij voor een basisverzekering met naturapolis? Dan wordt de zorg alleen vergoed wanneer jij naar een zorgaanbieder gaat die afspraken heeft met jouw zorgverzekeraar. Kies jij voor een zorgverlener waarmee geen afspraken gemaakt zijn? Dan krijg je de kosten niet (volledig) vergoed. Waarom je dan toch voor een naturapolis kiest? Omdat de zorgpremie lager ligt. Dit komt door de beperkte keuzevrijheid.

Naast de naturapolis kennen we de restitutiepolis. Wanneer is een restitutiepolis verstandig? Als jij een zorgverzekering met vrije zorgkeuze wilt. Als jij voor deze polis kiest, bepaal jij zelf bij welke zorgverlener jij een behandeling ondergaat. Je betaalt de zorg in eerste instantie zelf.

De beste verzekering met keuzevrijheid vinden
Wil jij een zorgverzekering met keuzevrijheid? Dan kies je voor een verzekering met restitutiepolis. Toch is het vinden van een geschikte verzekering ook dan geen gemakkelijke opgave. Wil jij de beste zorgverzekering met keuzevrijheid vinden? Richt je dan tot een vergelijkingssite. Hier kun je namelijk aangeven dat jij op zoek bent naar een verzekering met restitutiepolis. De site vergelijkt vervolgens welke verzekeringen aan jouw eisen voldoen en toont je binnen een paar tellen een overzicht. Hierdoor weet jij altijd snel wat de beste zorgverzekering met keuzevrijheid is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl