Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

De man die sinds september al 23 vrouwen heeft aangerand in Alkmaar heeft geen vast patroon in zijn handelen. De leeftijden van zijn vrouwelijke slachtoffers lopen van 26 tot 76 jaar, en ook op welke tijden hij toeslaat lijkt totaal willekeurig.

Dat vertelt politiewoordvoerder José van Dijk aan mediapartner NH Nieuws. Sinds september is de man actief, en belaagt hij vrouwen die in hun eentje aan het hardlopen of wandelen zijn. Eerst alleen in het Rekerhoutpark, later ook op het Achtergeestpad en sinds gisteren ook op het fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg.

De Alkmaarse aanrander heeft geen vaste 'modus operandi', behalve dat hij het op vrouwen en hun billen voorzien heeft. "De leeftijden van de slachtoffers varieert van 26 tot 76 jaar", licht Van Dijk toe. "Het gebeurt in de ochtend, middag en avond. En het gebeurt heel snel. Waardoor zijn signalement niet heel specifiek is."

Van Dijk vraagt slachtoffers onmiddellijk 112 te bellen wanneer er iets gebeurt. Ook vraagt ze om camerabeelden uit de omgeving, en tips van mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben op een van de locaties. De politie adviseert vrouwen die zich in de Rekerhout of op het Achtergeestpad niet veilig voelen om met een ander op pad te gaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl