00:00
55
00:00

Omwonenden van het Bergerbos in Bergen zijn afgelopen weekend 's nachts opgeschrikt door harde knallen. Het bleek te gaan om vuurwerk waarmee de afvalbakken langs het Paddenpad, een populaire hondenuitlaatplek, zijn opgeblazen. De bakken zijn vernield en er omheen liggen gescheurde poepzakjes. "Alles zit onder de stront", zegt een gemeentewerker.

Een buurtbewoonster, die liever anoniem blijft, schrok wakker. "Het was midden in de nacht. Grote knallen." Ze snapt wel dat de jeugd vooral in deze coronatijd bij elkaar komt, maar dat vuurwerk vindt ze maar niks. "Vooral voor mijn hond vind ik het erg. Die wordt heel erg zenuwachtig van vuurwerk. Ik hoop dat de jongens die dit doen daar eens bij gaan nadenken". Wie de daders zijn weet ze alleen niet.

"Ik kan me wel voorstellen dat de jeugd dat doet, het geeft toch een prachtig effect, zo al die drollen in de rondte", zegt de gemeentewerker, die de bakken elke maandagmorgen leegt. "Maar een bakkie kost toch gauw 400 euro, die kleintjes een honderdje of zes. Nou dit ben' d'r twee. Ik weet niet wat voor nut het heeft. Zonde van de centjes."

Knalvuurwerk is dit jaar ook bij de jaarwisseling verboden om de druk op de ziekenhuizen te beperken, maar de politie noemt het nu al een hele uitdaging om het normale verbod te handhaven.

"Het zijn de eerste bakken, ik hoop dat als ze dit zien nog een keer tot drie tellen. Dat ze de boel niet zo verwaarlozen", hoopt de gemeentewerker. Hij blijft wel luchtig over zijn smerige klusje. Met een lach zegt hij: "Ik ga even mijn handschoenen wassen. Even de stront eraf wassen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl