Streekstad Centraal

Vandaag, dinsdag, is het de Dag van de Mantelzorg. Alkmaars Wmo-wethouder Robert te Beest maakte een video om namens de gemeente alle mantelzorgers te bedanken voor hun trouwe inzet. Zeker in deze zware tijden vanwege corona. Daarbij spreekt hij de hoop uit dat mantelzorgers ook in de toekomst hun zorg kunnen bieden.

"Een belangrijke dag voor het gemeentebestuur, omdat het ze op deze dag u speciaal wil bedanken", zegt Te Beest in de video. "Bedanken omdat u zorg verleent aan uw naaste. Of het een vader of een moeder is, een kind, een broer of zus of een buurman, u verleent zorg en het is belangrijk werk. En wij noemen het mantelzorg. Voor u misschien vanzelfsprekend, maar eigenlijk is het ook heel belangrijk en mooi werk. En daar willen we u van harte voor bedanken."

"Maar in deze tijd van corona is het wellicht ook heel moeilijk vol te houden", beseft de Wmo-wethouder zich. "Omdat de dagbesteding bijvoorbeeld wegvalt, of omdat u zelf met uw werk in de knoop komt. En dan is het belangrijk dat u weet dat het Mantelzorgcentrum er ook voor u kan zijn. Om een luisterend oor te bieden, of om zorg te verlenen op het moment dat u het zelf even niet kunt doen. Weet dat het Mantelzorgcentrum er dan voor u is."

"Ook belangrijk is om te weten dat er dit jaar weer het mantelzorgcompliment wordt uitgereikt", vervolgt Te Beest. "En ook u kunt die aanvragen en we zouden het op prijs stellen als u dat doet."

Eigenlijk is het mantelzorgcompliment van 200 euro alleen aan te vragen door degene die de zorg ontvangt. Dit kan via alkmaar.nl onder 'direct regelen' en dan 'zorg en ondersteuning'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl