Streekstad Centraal

Een 38-jarige inwoonster van Groet is vrijgesproken van poging tot doodslag op en zware mishandeling van haar overbuurvrouw. Vanwege een ernstige psychische stoornis, verklaarden deskundigen de vrouw ten tijde van het incident volledig ontoerekeningsvatbaar en de rechtbank gaat daarin mee, aldus het NHD. Wel eisen de rechters langdurige tbs met dwangverpleging in gesloten setting.

Op 18 april dit jaar klopte de 38-jarige vrouw rond 05:00 uur op het slaapkamerraam van haar overbuurvrouw en vroeg om hulp. Eenmaal binnen gaat ze om onduidelijke reden door het lint. Ze probeerde een plastic zak over het hoofd van de buurvrouw te trekken, drukte vingers in haar ogen en deelde ze rake klappen uit. Bovendien kneep ze de keel van het slachtoffer dicht, trok aan haar haren en gaf knietjes in het gezicht. Buren die wakker werden van de herrie maakten een einde aan het geweld.

Het slachtoffer liep krassen op, bloeduitstortingen en verwondingen met name aan haar hoofd. De rechters erkennen dat ze doodsangsten heeft uitgestaan, nota bene in eigen huis.

Meegewogen in het vonnis zijn meerdere overlastmeldingen over de 38-jarige vrouw en dat ze al meermalen door de GGZ was opgenomen. Gezien de ernst van de mishandeling en de historie van mevrouw, verwachten de rechters een behandelingstraject dat wel eens langer dan vier jaar zou kunnen gaan duren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl