Streekstad Centraal

Zeven Alkmaarse bedrijven hebben de handen ineen geslagen om zich door deze lastige coronatijd te slaan én om Alkmaarders te voorzien van een heerlijk pakket borrelhapjes en een fles witte of rode Rioja. Initiatiefnemers Nick Heijnen en Alex Karten: "Door thuiswerken mis je ook de ‘vrijmibo’. Even relaxen en jezelf verwennen aan het eind van de dag met hapje en een drankje is juist in deze stressvolle tijden belangrijk."

Alkmaarders Nick en Alex openden in februari hun restaurant 'De Twee Vrienden' aan de Laat. Veel slechter kon de timing niet. Gasten in de culinaire watten leggen, dat kan nu niet. Het duo pakte gelijk de bezorging op, maar tijdens hun brainstormsessies om de crisis te overleven, misten ze iets... Ze misten ‘de lekkere snack voor bij de borrel’.

"De regering legde ons nog meer beperkingen op. Maar dat neemt niet weg dat we onszelf mogen belonen voor goed gedrag als thuiswerken en zo min mogelijk winkelen", aldus de compagnons. "Dus wij dachten: waarom zouden wij niet voor onze stadsgenoten een coronaveilig rondje maken langs zeven Alkmaarse topzaken? Waarbij je met één telefoontje (of mailtje) de lekkerste dingen die bij het welverdiende borreltje horen gratis krijgt thuisbezorgd."

Zo ontstond de borrelbox het 'Alkmaars Genieten Rondje'. "Borrelen in de kaasstad hoor je te doen met een echte Alkmaarse borrelbox. Dat wil zeggen, geen producten uit de groothandel, maar van echte Alkmaarse topzaken”, vindt Alex. Het duo vond gelijk enthousiasme.

In de borrelbox zitten kakelverse kipkluifjes van Poelier Ackermann, vers afgegrilde grillworst van Slagerij Jeroen de Vries, 1.000 dagen oude kaas en kruidenkaas van De Kaasopslag, een versgebakken olijven-ciabatta van Bakkerij Beerse, een zakje luxe notenmix van de Alkmaarse Notenbranderij, romige burre noisette brooddip van De Twee Vrienden en een portie superverse IJsselmeerpaling. Wijntjeproeven.nl levert naar keuze een fles tongstrelende rode of witte Rioja.

De borrelbox kost 29,95 euro en is te bestellen via 072-5113135 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie dat op vrijdag, zaterdag én zondag voor 16:00 uur doet, krijgt de box dezelfde dag voor 20:00 uur gratis thuisbezorgd. Meer op detweevrienden.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl