Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Vrijdag liepen allerlei monsterlijke figuren op sportcomplex Vaart in Oudorp de Raadhuis Vampierrun. Een recreatieve loop met een griezelig tintje. Alkmaar Sport had het georganiseerd ter ere van Halloween.

Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar renden een flinke afstand van 1 kilometer of langer. Prijzen waren er voor de griezeligste deelnemers. Voor iedereen die de finish haalde was er een medaille.

De race voor de kinderen jonger dan zeven moest worden afgeblazen, omdat dit niet op een veilige manier bleek te organiseren in het coronatijdperk.

In het voorjaar was de Raadhuis Pinksterrun al afgelast door de coronacrisis. Zowel Alkmaar Sport als sponsor Raadhuis uit Oudorp wilden evengoed nog iets organiseren."Ondanks de corona is het belangrijk dat mensen blijven bewegen. Voor kinderen is dit een leuke manier om toch nog een beetje te sporten. Het kon helaas niet zo groot als we hadden gehoopt, maar we gaan voor het maximale haalbare in deze situatie," besluit sportcoördinator Marlou Zuurbier bij Alkmaar Sport.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl