Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

In deze roerige tijden je contract en kantoorbaan opzeggen om je helemaal op je passie te storten: Tamara Levering uit Bergen, ook bekend onder haar twerknaam Tamma Lee, deed het. Haar twerklessen - dansen met je billen - zijn hartstikke populair. "Helemaal met corona: je kan nergens dansen met je vriendinnen, hier wel!", zo laat ze mediapartner NH Nieuws weten.

Haar les in een zaal van De Meent is vol met vrouwen van 20 tot 40 jaar. Ze kunnen anderhalve meter afstand houden tijdens het leren van de choreografie, die ook een echte sportworkout is. "In het begin ben je wel een beetje onzeker, maar doe gewoon mee: na een tijdje heb je alleen nog maar een glimlach op je gezicht", aldus 40-jarige Reshma Thakoer uit Stompetoren.

Michelle Moné is anderhalf jaar geleden bevallen van een baby en twijfelde lang om op twerkles te gaan. "Ik dacht dat ik er misschien niet het juiste lichaam voor had, te stevig. Maar inmiddels durf ik vooraan te staan en maakt het me niet meer uit", aldus de 25-jarige Alkmaarse.

Veel meiden plaatsen op Instagram video's van de lessen en krijgen daar ongewenste berichtjes. "Dickpicks en haatreacties, de laatste tijd was het echt veel", vertelt Levering. Moné: "Ik krijg weleens reacties dat mensen me hoerig vinden. Of te bloot. Maar waarom mag je wel in bikini lopen en dit mag niet? Het is ook gewoon heel warm tijdens de work-out."

De negatieve reacties van mannen en vrouwen op sociale media raken Levering wel. "Terwijl ik alleen maar iets leuks bedenk in deze tijd waarin je al bijna niets meer kan en mag." Maar ze laat zich er niet door uit het veld slaan. "Deze vrouwen en soms ook een man: lesgeven is echt een cadeautje. Ik krijg er zoveel voor terug. Ze komen soms met lang mouwen en lange broek binnen en na een paar lessen bloeien ze helemaal op. Ik weet dan ook zeker dat mijn bedrijf gaat lukken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl