Streekstad Centraal

Afgelopen week bezocht sportwethouder Annette Groot honk- en softbalvereniging The Herons om het gemis aan veldverlichting te bespreken. Voorzitter Robin Verburg en technisch commissielid Mirjam Samoukil legden haar uit welke aanpassingen er nodig zijn om de Heerhugowaardse club fatsoenlijk te laten draaien, en door te laten groeien.

Hoe het komt dat The Herons nog nergens veldverlichting heeft weet pr-man Erik Wegman eigenlijk niet, moet hij Heerhugowaard Centraal bekennen. Blijkbaar was het gemis nooit echt een probleem. Maar de club groeit én het honk- en softbalseizoen is door corona verschoven. "Het probleem wordt nog urgenter als de zomertijd in 2021 wordt afgeschaft. Een wedstrijd mag in het zomerseizoen niet later dan 19:00 uur starten, dat wordt dan dus 18:00 uur. Einde zomertijd is einde van de groeiambities, zolang er geen veldverlichting is."

"Afgelopen seizoen zijn al vele thuiswedstrijden bij Alcmaria Victrix in Alkmaar gespeeld, dan wel afgelast omdat het te vroeg donker werd", vervolgt Wegman. "Daarnaast zijn er 30 seniorenspelers die graag willen honk- of softballen, maar dit nu niet kunnen. Voor de jeugd is overigens nog wel plek genoeg."

Na uitleg van de situatie kreeg wethouder Groot twee softballen mee, eentje gebruikt en eentje gloednieuw, met daarop de tekst 'We kunnen zo verder maar... we willen zo verder!'. Wegman besluit: "De bal ligt nu bij de gemeente om de volgende stappen te zetten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl