Streekstad Centraal

Steeds meer bedrijven bedenken acties om de horeca in deze moeilijke tijden op de been te houden. Floris Jeurissen, oprichter en eigenaar van Laminaatenparket.nl, een winkelketen in vloeren met een filiaal aan de Koedijkerstraat in Alkmaar, wil ook een steentje bijdragen.

Jeurissen: "Ik bedacht de actie toen ik op de laatste avond voor de landelijke sluiting in mijn favoriete restaurantje zat te eten. Iedere horecatent heeft het hartstikke moeilijk, terwijl de woninginrichters in coronatijd floreren. Bij elke duizend euro aan bestelling maken wij 50 euro contant over naar het restaurant naar keuze van de klant. De horecaondernemer maakt een afspraak met de klant hoe en wanneer dit tegoed wordt verzilverd. Het maakt niet uit in welke plaats de horecazaak is gevestigd. Sommige klanten zien zelfs af van het etentje en gunnen de meevaller aan hun favoriete restaurant." Het idee krijgt inmiddels navolging bij andere winkelketens.

Daarnaast geeft het bedrijf getroffen restaurant- en kroegeigenaren de kans om voordelig een nieuwe vloer te leggen. Tijdens de verplichte sluitingsperiode ziet Laminaat en Parket bij horecazaken namelijk af van de winstmarge op alle gewenste (vloer)producten.

Laminaatenparket.nl begon in 2010 als internetwinkel, maar beschikt momenteel over fysieke winkels in Den Haag, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere, Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven en Haarlem. Met de actie probeert de vloerleverancier lokale horecaondernemers een hart onder de riem te steken. “Het is geen geheim dat de horecabranche een van de hardst getroffen sectoren is”, zegt Jeurissen. “Met deze actie wil ik allereerst mijn steun uitspreken en duidelijk maken dat zij er niet alleen voor staan. Daarnaast wil ik ze een kans bieden om na een eventuele heropening weer op volle kracht uit de startblokken te schieten.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl