Streekstad Centraal

Het op één na hoogste landelijke waarderingsteken in Nederlandse scouting, het Gouden Edelhert, is uitgereikt aan Michiel Pop van de Alkmaarse scoutinggroep De Geuzen. De landelijke beoordelingscommissie van Scouting Nederland beloont daarmee zijn de enorme inzet en toewijding. De uitreiking van het Gouden Edelhert, de bijbehorende oorkonde en bloemen vond vanwege corona in kleine kring buiten op het terrein van De Geuzen plaats.

Michiel is sinds 1985 lid van Scouting, eerst in Tiel en vanaf 1988 bij De Geuzen. Michiels grootste verdienste is dat hij vrijwel onafgebroken sinds 1994 Akela (teamleider) is van de welpengroep, oftewel de kinderen van 7 tot 11 jaar. Hij zet zich al tientallen jaren in om voor iedere week voor hen een zo leuk mogelijke tijd te creëren, voor zowel de gewone opkomsten, voor de weekendkampen als voor de zomerkampen in binnen- en buitenland.

Daarnaast is Michiel sinds 1998 secretaris van De Geuzen en beheert hij zeer accuraat het ledenbestand. Hij organiseert en coördineert ook nog eens vele groepsactiviteiten, zoals de jaarlijkse oliebollenactie. Voor Stichting Scouting Alkmaar is hij actief als penningmeester. Verder is hij betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking in Alkmaar. Michiel was in 2004 mede-coördinator van het grote Kinderfestival ter viering van 750 jaar stadsrechten voor Alkmaar.

Nationaal is Michiel vrijwilliger en heeft zich onder andere jaren ingezet als afgevaardigde voor de Landelijke Raad van Scouting Nederland. Daarnaast was Michiel in 2019 secretaris van het Contigent Management Team van alle Nederlandse deelnemers aan de Wereld Jamboree in West-Virginia, Verenigde Staten. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl