Streekstad Centraal

OPA wil kijken wat er mogelijk is binnen de landelijke corona-regelgeving om de Alkmaarse horeca een steuntje in de rug te geven, nu ze voor de tweede maal op slot zijn gegaan. De lokale partij pleit voor een flexibele omgang met bestemmingsplannen, zodat de ondernemers op alternatieve wijze nog wat kunnen verdienen.

In de commissievergadering Bestuur en Middelen van 20 oktober wil de lokale partij met economie-wethouder in gesprek over het lijden van de horeca-ondernemers. OPA wil graag weten met hoeveel ondernemers Pieter Dijkman inmiddels overleg heeft gehad en wat er uit die gesprekken naar voren is gekomen.

Fractieleider Victor Kloos: "Wij zullen in de commissie vragen of het college flexibel om wil gaan met bestemmingsplannen, zodat je als horecabaas ook bijvoorbeeld sinaasappels kunt gaan verkopen. En dan dus wel open mag". Als voorbeeld haalt hij Eetcafé Pluim aan. Dit wordt een winkel die wel wat weg heeft van een traditionele kruidenierszaak, met in het assortiment van alles en nog wat, zoals verse sappen, wijn, koffie om mee te nemen, groenten en snoepgoed.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl