Streekstad Centraal

Zaterdag schitterde Amber Karstens weer op tv tijdens de halve finale van Holland's Got Talent. De 24-jarige Alkmaarse liet deze keer niet alleen Ruby allerlei trucs doen, maar ook haar tweede hond Nymeria. De act van 'The Dancing Collies' zorgde voor veel plezier en verwondering en leverde hen, als eerste honden-act ooit, een ticket op voor de finale. "Er waren veel goede optredens, met veel variatie. Ik wist echt niet of ik door zou gaan", blikt Amber terug. "Onwijs gaaf!"

Amber stelde voor de halve finale een moeilijkere act samen en koos ervoor om met het thema 'Grease Lightning' - ze houdt van Grease - uit haar comfort zone te stappen en echt zichzelf te laten zien. "Je moet écht iets laten zien, iets totaal anders. Soms krijgen deelnemers te horen dat hun optredens ongeveer hetzelfde waren, of ietsje minder. Bij ons is opgemerkt dat we iets heel anders deden. En Paul de Leeuw zei dat het echt een wereldact was."

Bovenal wil Amber mensen laten lachen. Nou, dat lukte uitstekend. Het plezier spat eraf. Ogenschijnlijk met groot gemak, maar daar ging veel training aan vooraf en vooral de entree van Nymeria was toch spannend. De 1-jaar oude border collie moest via de cabriolet met een grote sprong in de armen van Amber terecht komen. "Je werkt met dieren dus je weet nooit zeker of alles lukt. Ik was allang al blij dat die sprong goed ging". Nymeria's spectaculaire binnenkomst leverde de gehoopte reacties op.

Ook in haar eigen kringen kreeg ze heel veel positieve reacties. Én ze is benaderd door een circus. "Het ging vooral om het optreden, maar ik hoop dat ik zo van mijn droom mijn werk kan maken".

Nu is natuurlijk de vraag wat het publiek te zien krijgt tijdens de grote finale. "Ruby en Nymeria doen allebei weer mee en er is nog meer variatie, het is nog spectaculairder. Het wordt echt een knalact". (foto: Amber Karstens)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl