Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Er zijn online voldoende redenen te vinden om toch vooral maar achter een scherm te blijven zitten. Het spel Fortnite is daar één van. Volgens maker Epic Games zijn er wereldwijd meer dan 350 miljoen geregistreerde spelers en maandelijks wordt er zo'n 3,5 miljard uur Fortnite gespeeld. Tijdens het spelen wordt het gebied waarin gespeeld wordt steeds kleiner.

Alkmaar Sport en Stichting LINK vertaalden vrijdag het spel naar de 'echte wereld', met échte obstakels, battles en de zo kenmerkende storm. "We proberen het echt na te bootsen, dus iedere vijf minuten maken we het veld steeds kleiner met zaaldelen die naar beneden komen", verteld een enthousiaste Nikita Rutte, sportregisseur in Alkmaar-Zuid aan Alkmaar Centraal.

"FortNite is gewoon heel populair en tijdens SportNite kunnen ze hun helden naspelen. Ik zie zie heel veel blije gezichten." Een korte rodgang langs de spelers bevestigd die indruk. "Je hebt twee levens en die die kun je van een ander afpakken, maar dan kun je ook neergeschoten worden!" Is één van de reacties. "Het is echt superleuk en ik ga het nog wel een keer doen".

“Bij Alkmaar Sport zijn we echt op zoek naar nieuwe manieren om doelgroepen van verschillende leeftijden in beweging te krijgen. Door aansluiting te zoeken met het populaire spel Fortnite hoopten we een nieuwe doelgroep aan te spreken” motiveert Nikita de reden om SportNite te organiseren. Voor wie het gemist heeft; er komt dus zeker nog een editie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl