00:00
55
00:00

Amber Karstens en Ruby hebben de halve finale van Holland's Got Talent bereikt. In hun auditie deden ze het uitstekend en kregen bij alle vier de juryleden een grote glimlach op het gezicht. Ali B. had een hond nog nooit zo'n ingewikkelde act zien doen en Angela Groothuizen was erg benieuwd naar wat Amber nog meer in petto heeft. Alkmaar Centraal ging bij haar langs terwijl ze met Ruby, en ook Nymeria, aan het trainen was.

De 24-jarige Amber begon het trainen van honden toen ze 10 jaar oud was. Ze liet honden uit en begon ze trucjes te leren. Toen ze later op YouTube video's zag van hondenacts wilde ze zelf ook gaan optreden. Nadat border collie Ruby vier jaar geleden in haar leven kwam, begon ze serieus met het maken van eigen acts.

"We zijn onder andere vier maanden in het buitenland geweest voor shows: Amerika, Mexico, Bermuda. In Nederland is het niet groot", vertelt Amber. "Het vormen van een act duurt een paar weken, soms maanden. Maar voor Holland's Got Talent heb ik een half jaar getraind. Het kan wel sneller, maar sommige onderdelen zijn echt super lastig voor een hond om te leren, en we willen natuurlijk wel een goede professionele show neerzetten."

Een jaar terug kwam Nymeria erbij en werd 'The Dancing Collies' geboren. Haar shows zijn nu nog een bijbaantje, terwijl Amber werkt in de beveiliging op Schiphol. Haar grote droom is om in het circus te werken.

Helaas moet die droom even in de koelkast door corona. "Het is gewoon heel vervelend. Voor artiesten ligt alles stil, je kunt niks". Gelukkig is Amber aanstaande zaterdag samen met Ruby en Nymeria wél te zien in de halve finale van Holland's Got Talent. De uitzending op RTL4 begint om 20:00 uur.

The Dancing Collies is te vinden op Instagram en op Facebook, en de website thedancingcollies.nl is 'under construction'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl