Streekstad Centraal

De Alkmaarse rugbymannen hebben lage middenmoter DIOK 3 uit Leiden zondag eenvoudig verslagen met 41-5. Dankzij de winst en het extra competitiepunt verbonden aan de vierde try, pakten ze de leiding in de 3e Klasse Noordwest.

Alkmaar zette snel druk en het duurde niet lang of Chris Koop brak door. Hij kickte de bal naar voren en werd onreglementair afgestopt door DIOK, met een straftry - toekenning van 5 punten - tot gevolg. Ook de conversie, de bonuskick op de palen voor twee extra punten, ging raak. Even later brak Chris opnieuw door. Hij speelde Joey Zwaan aan, die met een try afrondde, waarna David Dekker met de conversie 14-0 maakte. Eind eerste helft mikte hij een strafschop tussen de palen voor 17-0.

In de tweede helft duurde het even voor de Alkmaarse aanvalsmachine weer op gang kwam en er gescoord werd. Joey Zwaan sprintte met de bal het halve veld over voor een ongeconverteerde try. Met 22-0 kon DIOK eindelijk scoren uit een snel genomen strafschop. Meer dan 5 punten zouden de Leidenaren niet halen, al duurde het ook even voor Alkmaar verder uitliep. In de eindfase brak Tijn Karels langs de zijlijn door en scoorde de vierde try. David Dekker kickte twee punten extra bij elkaar voor 29-5. In de slotminuten scoorde Felix Peelen eveneens langs de zijlijn. In een laatste alles-op-alles poging van DIOK wist Michael Vlaar de bal te onderscheppen en maakte het een lange sprint 41-5.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl