Streekstad Centraal

Het zal niemand verbazen dat er tijdens de Week van de Veiligheid verkeerscontroles worden uitgevoerd. Donderdag controleerde de politie tijdens het rondrijden fietsers en snor- en bromfietsers in Bergen. Daarnaast zijn acht brom- en snorfietsen op de rollentestbank gezet bij de brandweerkazerne. Dat leverde zes bekeuringen op voor te snel kunnen rijden. De grootste overtreding: een snorfiets die 49 km/h haalde.

Verder zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet-handsfree rijden op de fiets en nog eentje voor hetzelfde feit in een auto. Als laatste is er nog een bekeuring uit geschreven voor het rijden zonder rijbewijs op een scooter.

­Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van weerbaarheid. Woensdag was het Mobiel Media Lab van de politie bij PCC Bergen. Een van de wijkagenten ging er, in samenwerking met de politie-jeugdcoördinator en een vertegenwoordiger van jongerenwerk van de gemeente, met leerlingen langs. In het Lab werd voorlichting gegeven over het gebruik en de gevolgen van alcohol en drugs. (foto: Politie Alkmaar - Duinstreek)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl