Streekstad Centraal

Onlangs is opgemerkt dat een aantal brugklassers van een school in regio Alkmaar actief is op de dating- en (video)chatsite Omegle. Dit is Alkmaar Centraal gemeld. De site bestaat sinds 2008 en is eerder in opspraak geweest vanwege het seksueel getinte karakter, maar vooral omdat pedofielen en loverboys er gebruik van maken. De betreffende school heeft de ouders van de chattende kinderen ingelicht.

Er is jonge jeugd die sites als Omegle maar wat spannend vindt. En dat hebben pedofielen en loverboys ontdekt. Ze hebben met name op meisjes van 10 tot 16 jaar op het oog, aldus de melder. Ze doen zich voor als een leeftijdsgenootje en proberen webcamseks of een date te ritselen. Aan hen wordt gevraagd om verder te praten via Instagram of Snapchat, waarop velen hun GPS-locatie weergeven. Dat maakt ze kwetsbaar voor chantage of bedreiging. Omdat het om een Amerikaans bedrijf gaat, zitten de Nederlandse politie en justitie met de handen gebonden.

Het is niet bekend of er op de school, waarvan de melder de naam bewust niet noemt, leerlingen slachtoffer zijn geworden.

RTL nieuws heeft in 2017 aandacht besteed aan Omegle. De chatsite is gratis, anoniem, zonder registratie te gebruiken en wordt veel gebruikt voor seksueel getint contact. Dus ook door foute figuren. RTL nam de proef op de som. In bijzijn van een verslaggever, de moeder en de directeur van het castingbureau, ging een 12-jarige actrice vermomd online. Meteen reageerden een aantal mannen. En hoewel het meisje telkens duidelijk zei hoe oud ze was, begonnen acht van de tien al snel over seks.

Tot slot richt de melder zich in zijn mail aan Alkmaar Centraal tot ouders van puberende kinderen: "Ik adviseer u dringend met uw kind te praten over het gevaar van dergelijke sites. Mocht u zich zorgen maken of vragen hebben, dan kunt u het beste contact opnemen met de mentor, je ouders of de politie." (foto: Pixabay / janeb13)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl