Streekstad Centraal

In een op sociale media geplaatste video geeft Emile Roemer een korte welkomstspeech voor de inwoners van gemeente Alkmaar. "Wellicht voor u een verrassing, het was voor mij ook een verrassing",  zegt de kersverse waarnemend burgemeester. Hij vervulde diezelfde functie tot 28 september in Heerlen en kon dus vrijwel meteen door naar de kaasstad. "En ik moet u eerlijk zeggen, ik viel al meteen met de neus in de boter. Misschien kan ik beter zeggen 'in de zuurkool'."

Op zijn eerste dag mocht Roemer meteen helpen met het uitdelen van goodybags tasjes aan leden van de 8 October Vereeniging. "En ik heb ook inmiddels mijn eerste collegevergadering gehad. U kunt gerust zijn, ik mag nog steeds blijven", grapt de nieuwe burgemeester. Hij is inmiddels ook in het Noordwest Ziekenhuis geweest om bijgepraat te worden over het toenemende aantal corona-patiënten. Daarbij sprak hij zijn grote waardering uit voor de tomeloze inzet van het personeel.

"Maar ik hoop de komende tijd u allen te mogen ontmoeten", vervolgt Roemer. Ik weet het, in coronatijd zal het een hele lastige zijn, maar toch ga ik mijn best doen om mij op zoveel mogelijk plaatsen toch even te laten zien. Om te horen hoe het gaat, om in uw wijk of dorp te gaan kijken wat er allemaal speelt, wat er allemaal leeft. Ik hoop u daar heel snel te mogen ontmoeten. Tot snel!"

De video is te zien via de Twitter en Facebook accounts van gemeente Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl