Streekstad Centraal

Bewoners van verzorgingshuis De Nieuwpoort in Alkmaar zaten dinsdag een aantal uren zonder elektriciteit, en daarmee ook zonder verwarming. Een transformator moest worden verwijderd en de hoofdschakelaar moest worden vervangen. Ondanks de werkzaamheden zaten de bewoners er comfortabel bij.

De bewoners werden lekker warm aangekleed, kregen extra dekens en een mooi blauw lampje voor wat extra licht. Er werden allerlei extra activiteiten gehouden bij gebrek aan stroom voor de radio's, televisies en computers. Zo is er onder andere gepuzzeld in groepjes, zijn de gedichten ‘stroom’ en ‘herfst’ voorgelezen en heeft een accordeonist op de afdelingen muziek gespeeld.

Verder werden de bewoners getrakteerd op een luxe lunch met kaasblokjes uit Alkmaar, kaaskoekjes, chocolade croissants met verse jus en heerlijk beleg voor op brood. En natuurlijk was er ook aan een gezond stukje fruit gedacht.

De reparaties stonden in mei gepland maar corona gooide roet in het eten. Lastiger nog was dat bewoners van De Nieuwpoort nu niet door familie thuis opgevangen konden worden door de recent aangescherpte coronaregels. Maar het alternatief werd zeer goed ontvangen, bleek uit een rondje navraag. “Wat worden we weer verwend!”, zei de een.  “Het viel allemaal reuze mee!”, aldus een ander.

Bestuurder Jenny Ploeg van Stichting NiKo: "We hebben alles in het werk gezet om de overlast voor onze bewoners tot een minimum te beperken en zijn er in geslaagd om er een ‘warme’ dag van maken. Dat is gelukt door extra inzet en enthousiasme van onze betrokken medewerkers en vrijwilligers". Alle ondersteunende diensten en vrijwilligers hielpen mee.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl