Streekstad Centraal

Het verlenen van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw op de plek van het oude Parkhotel en pension Erica in het centrum van Bergen duurt langer dan gedacht. De eigenaar heeft op het laatste moment wijzigingen voorgesteld in het bouwplan. Een aantal onderzoeken en constructieve berekeningen moesten daarom over. Die vertraging leidt ertoe dat de vergunning nog steeds niet is verstrekt. Dat meldde wethouder Valkering dinsdagavond aan de lokale politici in de Commissie Bestemmingsplannen.

Ondernemer Dirk Kat -drijvende kracht achter het supermarkimperium Dekamarkt- wil al enkele jaren het oude Parkhotel en pension Erica slopen, en hier aan de Bergense Stationsstraat en Breelaan een nieuw vijf-sterren-plus hotel laten verrijzen . Hij trof de Mr. Frits Zeilerstichting op zijn pad, wat tot een slepende rechtszaak leidde die door de erfgoedbeschermers werd verloren.

De extra tijd die het daardoor kostte om aan de bouw te beginnen, is benut voor aanpassingen in de oorspronkelijke ideeen. In de tussentijd wist Kat ook restaurant Fabricca te verwerven, waardoor nieuwe mogelijkheden op de begane grond ontstonden. De wijzigingen betreffen vooral minder maar grotere kamers en meer suites. Het nieuwe plan gaat nu uit van 66 units, waarvan 13 zogenaamde long stay apartments voor een verblijf tot drie maanden.

De eigenaar wil enkele bijzondere elementen van het oude Parkhotel en Pension Erica laten terugkomen in het nieuwe luxe hotel. Hij wil er een ontmoetingspunt van maken waar Bergenaren zich ook thuis gaan voelen. Op de begane grond komt een gastronomisch restaurant, een wijnbar, expositieruimtes, vergaderzalen en een fitnessclub waar Bergenaren ook lid van kunnen worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl