Streekstad Centraal

In november 2021 wordt in Heerhugowaard en Langedijk gestemd voor de gemeenteraad van de fusiegemeente Dijk & Waard. Omdat de lokale politiek flink op de schopt gaat, heeft de volledige fractie van Nederland Duurzaam besloten zich nog deze maand aan te sluiten bij D66 Heerhugowaard. "We zien dit als een verstandige stap, om zo het gedachtegoed van Nederland Duurzaam niet verloren te laten gaan", aldus fractievoorzitter Sebastian Visser.

Nederland Duurzaam haalde in 2014 één zetel in de Waardse gemeenteraad en twee in 2018. De partij heeft in de tussentijd diverse successen behaald op het gebied van duurzaamheid, levendigheid, sport en bouw. Toch blijft de partij realistisch. Samen gaan met een andere partij werd nodig geacht. Er is kritisch naar potentiële partners gekeken qua stemgedrag, samenwerking de afgelopen jaren en uiteraard het verkiezingsprogramma. Al snel kwam D66 Heerhugowaard naar voren en verkennende gesprekken bleken vruchtbaar.

"Dit is een nieuw begin. Beide partijen hebben een gedeelde visie naar de toekomst toe en met deze vijf hyperactieve raadsleden mogen Heerhugowaarders heel erg blij zijn", aldus D66-fractievoorzitter Michael Feelders. "Waar er in deze bizarre tijden vooral afstand wordt gezocht, is het mooi om te zien dat beide partijen juist toenadering zoeken."

Door de samenvoeging groeit het aantal D66-zetels in de Waardse gemeenteraad van drie naar vijf. De fractie wordt daarmee qua grootte nummer twee. "Zo ontstaat er een krachtige en innovatieve partij die strijdt voor een duurzame, harmonieuze en toekomstbestendige Dijk & Waard." (foto: Pexels / Oleg Magni)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl