Streekstad Centraal

Peter Rozenbeek, oud-keeper van het eerste zaalvoetbalteam FC Marlène en het nationale zaalvoetbalteam, heeft maandag de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard gekregen. Vanwege corona liet burgemeester Bert Blase het opspelden van de Gouden Reiger aan Peter's vrouw Chantal. Dochter Stevie keek scherp toe of dat wel goed gebeurde.

De inmiddels 41-jarige Peter kondigde in april aan zijn actieve keepersloopbaan na het seizoen te beëindigen. ""Het was een verschrikkelijk moeilijk besluit. Ik ga het missen, maar het is gewoon tijd voor iets nieuws", zei hij destijds. Helaas kwam het einde van Peter's loopbaan door corona zes Eredivisie-wedstrijden eerder dan gepland.

Peter begon zijn carrière in 1997 bij het zaalvoetbalteam van FC Marlène. Hij groeide met het team mee vanuit de derde klasse tot Champions League-niveau. Met FC Marlène werd hij acht keer kampioen, waarvan drie keer Nederlands kampioen, en won hij zeven keer de KNVB-beker, zes keer de Supercup en een keer de Beneluxcup. In 2002 kende Peter zijn debuut als keeper bij het Nederlands zaalvoetbalteam. Tot hij zijn interlandloopbaan in 2018 stopte, had hij 85 keer voor Oranje gespeeld.

Ondanks aanbiedingen van andere clubs bleef Peter trouw aan FC Marlène. En hij speelde niet alleen, hij was ook een inspirerende jeugdtrainer. In april beloofde hij nog dat de club hem terug zou gaan zien. "In welke vorm, dat zien we nog wel." (foto: gemeente Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl