Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Ook bij Wijkboerderij Alkmaar aan de Vondelstraat was het zondag natuurlijk Dierendag. De perfecte dag om de gloednieuwe hooibergstal, waar de laatste maanden hard aan is gewerkt, officieel te openen. "Het is een aanzet tot nog meer vernieuwing en verrijking voor ons hele terrein", zegt voorzitter Anja Telleman trots over de gebouwen en over wat er nog aan zit te komen.

Voor de feestelijke gelegenheid is de stal mooi versierd en staan binnen hapjes en flessen met bubbels, waar met de voeten in het verse stro van wordt genoten. Penningmeester Ankie Deken legt Alkmaar Centraal uit dat de hooibergstal onderdeel is van uitgebreid project. "We zijn eerst met de kleinere dingen begonnen. We hebben een nieuwe vogelvolière gerealiseerd vorig jaar en we hebben inmiddels ook - wat wij noemen een theehuis - een educatieve ruimte."

Want de Alkmaarse wijkboerderij is niet alleen om van dieren te genieten, maar ook om over dieren te leren. Ankie Deken: "Die ruimte wordt gebruikt gebruikt voor workshops. Daarnaast gaat het Clusius College afdeling Dieren, dat ons heel erg ondersteunt met hun expertise op het gebied van dieren, daar twee dagen in de week les geven".

Ook de vrijwilligers van de wijkboerderij waren van de partij voor Dierendag en de officiële opening. Een van hen, Marry Sprenkeling, vertelt dat ze het werk op de wijkboerderij erg leuk vindt. "Er is heel veel diversiteit, heel veel diverse mensen komen er ook, heel veel diverse groepen. En dat maakt dat het iets is echt voor Alkmaar, van Alkmaar, en dat we het met elkaar kunnen maken hier."

Op de wijkboerderij is overigens ook een grote zaal met terras. Deze kan worden gehuurd voor vergaderingen, activiteiten, feesten én trouwerijen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl