Streekstad Centraal

Vrijdag organiseerde Alkmaar Sport de eerste activiteit uit het programma ‘Doortrappen’. Doortrappen is een provinciaal programma om ouderen te helpen zo lang mogelijk veilig en fit te blijven fietsen, waar gemeente Alkmaar zich graag bij aansloot. Voorafgaand aan de duo-fietstocht, kreeg wethouder Robert te Beest als eerste een Doortrappen-fietstas.

De start van de duo-fietstocht was bij het wielerstadion. Deelnemers met een elektrische fiets konden deze eerst laten nakijken door een fietsenmaker, en iedereen deed mee aan een aantal FietsFit-oefeningen uit het programma. Daarna kon iedereen op pad door de regio Alkmaar.

"Het programma Doortrappen sluit goed aan bij Alkmaar Fietst", vertelt wethouder Robert te Beest. "Als gemeente investeren wij met dit programma in een blijvende fietsinfrastructuur en stimuleren wij de inwoners te blijven fietsen. De fietstas die mij zojuist overhandigd is bevat veel promotie-artikelen die ook de inwoners binnenkort overal in Alkmaar terug zullen zien komen. Ik ben blij dat we nu officieel van start gaan."

Alkmaar Sport heeft nog meer Doortrappen-activiteiten op stapel staan. Meer hierover op alkmaarsport.nl/doortrappen. Wie nieuwsgierig is naar de FietsFit-oefeningen kan hier ook terecht, of rechtstreeks naar het YouTube-kanaal. (foto: JJFoto)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl