Streekstad Centraal

Vrijdag tekenden de Alkmaarse woonwethouder Paul Verbruggen en Ingeborg de Jong en Gem Bot namens VOF Horizon Ontwikkeling, voor het woningbouwproject 'Cascade' op de hoek Helderseweg / Stationsweg. Verbruggen tijdens de ondertekening: “We zetten vandaag een flinke stap op weg naar nieuwe woningen voor onze inwoners. Woningen die hard nodig zijn, dus wat mij betreft start de bouw vandaag nog."

VOF Horizon Ontwikkeling is een samenwerking tussen Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard. De partners zijn al vaker actief geweest in Alkmaar en zijn verheugd met Cascade een nieuw project te mogen toevoegen.

De naam van het 87 appartementen tellende project verwijst naar het trapsgewijze ontwerp. Sociale cohesie staat voorop in Cascade. Zo komt er een gezamenlijk dakterras op de eerste verdieping met een daktuin. Verder zullen een coach en een online forum beschikbaar komen. Een deelauto in de garage maakt het plaatje af.

Wethouder Verbruggen: “Maar ook andere aspecten als parkeergelegenheid, bereikbaarheid, groen en sociale samenhang zijn belangrijk en moet je samen goed regelen. Met deze overeenkomst op zak, weet ik zeker dat Cascade een fijne plek wordt om te wonen!"

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: "We zijn verheugd te mogen ontwikkelen op deze mooie centrale locatie in Alkmaar, voor een doelgroep die past bij onze missie: hoogwaardig wonen voor ieder mens mogelijk maken."

Gem Bot, directeur Bot Bouw: "Cascade is een project op een logistiek uitdagende locatie, dat wij door onze ruime ervaring met binnenstedelijk bouwen goed kunnen uitvoeren."

Binnenkort krijgen omwonenden en andere belanghebbenden meer informatie over het plan, onder andere middels een digitale bijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst en updates kan via cascadealkmaar.nl. (foto: JJFoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl