Streekstad Centraal

Zes kinderen uit Langedijk zijn een petitie gestart voor een pumptrack in de omgeving. Een pumptrack is een asfalt crossparcours met allemaal bulten, kuilen, bochten en kombochten, waar je los op kunt gaan met je fiets, skateboard, rolschaatsen of step.  De verwachting is dat dit weekend het aantal stemmen de 300 passeert. Begin volgende week zou er een afspraak met wethouder Nils Langedijk zijn, maar die wordt vanwege corona uitgesteld. Maar goed, dat biedt wel meer tijd voor de petitie 'Pumptrack Dijk en Waard'.

Het crossparcours wordt een 'pumptrack' genoemd omdat het de bedoeling is dat je niet trapt, stept of schaatsbewegingen maakt, maar alleen snelheid maakt en houdt door pompende bewegingen met het stuur te maken en/of je benen buigt en strekt. Gecertificeerde parcoursen zijn vrijwel onderhoudsvrij, niet glad en hebben geen strakke hoeken of randen om je aan te bezeren.

Vrienden Twan (11) en Roan (8) waren vorig jaar met hun ouders kamperen in Brabant en troffen daar een pumptrack. Ze waren er niet vanaf te slaan. "We hadden ontzettend veel plezier en toen we het goed onder de knie kregen, werd het steeds uitdagender". Een jaar later maakten ook de andere initiatiefnemers Kees (16), Nienke (11) en Pepijn (8) kennis met een pumptrack. “Het was afgelopen zomer bloedheet, maar we waren uren aan het steppen en fietsen. Zo leuk is het".

De vijf initiatiefnemers kijken uit naar de afspraak met de wethouder. "We hopen dat de pumptrack er komt en het liefst op een locatie die voor iedereen goed bereikbaar is. Buitenspelen is belangrijk en hoe leuk zou het zijn als dat op een pumptrack kan!"

De petitie is te vinden op pumptrackdijkenwaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl