Streekstad Centraal

Terwijl alle buurclubs op het Heerhugowaardse Sportpark De Vork de veldverlichting 's avonds aan hebben staan, traint een groepje honk- of softballers bij The Herons met slechts een aantal lampen in en om de slagkooi, en wat licht vanaf de atletiekaccommodatie ernaast. "Dit probleem is acuut en zeer vervelend, maar ook de sportieve ambities voor de langere termijn zijn in gevaar", aldus Erik Wegman van de PR & sponsoring.

Het honk- en softbalseizoen is verschoven door corona. Mooi dat er ingespeeld wordt op de omstandigheden, maar de voorbereidingen van The Herons in Heerhugowaard verlopen uiterst moeizaam. Dat er überhaupt wat verlichting hangt, is dankzij een investering van de ‘Vrienden van de Herons’.

"Alleen in de hoogzomerperiode zijn de avonden lang genoeg om alle teams te kunnen huisvesten. Concreet gaat het over een wachtlijst voor drie volledige teams, dus ruim 30 honk- en softballers die hun sport nu niet kunnen beoefenen",  licht Wegman de schijnende situatie toe.

De sterke wens voor veldverlichting is begin dit jaar besproken. De gemeente is welwillend, maar corona legde de voortgang stil. Wegman: "Hier is alle begrip voor maar de vereniging komt nu in een tijdsprobleem om klaar te zijn voor de start van het volgende seizoen, maart 2021". Inmiddels zijn de gesprekken weer opgestart.

Maar er is meer nodig om de ambities van The Herons te verwezenlijken. Zowel de mannen als vrouwen timmeren aan de weg, en het eerste team van de softbal dames wil graag promoveren. Dat is op het moment sowieso onmogelijk, want het softbalveld heeft geen outfield en voldoet daarmee niet aan de eisen voor deelname. Meiden die hogerop willen verdwijnen naar clubs waarmee The Herons nou juist wil concurreren.

Maar eerst maar eens licht op de velden. "We hopen en rekenen op een spoedige besluitvorming", aldus Erik Wegman.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl