Streekstad Centraal

Leefbaar Alkmaar is blij dat de papieren bezoekerskaart, waar het lang voor heeft gevochten, behouden blijft. Niet alleen vanwege alle problemen rond het digitale systeem, maar ook omdat met name ouderen moeite hebben met regelen van zaken via het internet. De lokale partij is echter minder te spreken over een aantal bijkomende maatregelen. "Waarom wordt de papieren bezoekerskaart straks 70 procent duurder?", vraagt fractieleider Maya Bolte.

De papieren bezoekerskaart kostte vorig jaar 19,44 euro, volgend jaar gaat die prijs omhoog naar 34,60 euro. "Bewoners zijn best bereid iets meer te betalen, heeft Leefbaar Alkmaar gesignaleerd, maar dit is overdreven", vindt Bolte.

"Tweede punt van kritiek is het afschaffen van de maximale parkeerduur van twee uur (binnenstad) of drie uur (schil) op de papieren bezoekerskaart" vervolgt de fractieleider. "Dat werkt in de hand dat mensen die in de binnenstad werken de hele dag op een geleende bezoekerskaart kunnen parkeren. Dat betekent extra parkeeroverlast in de wijken met belanghebbend parkeren. Het systeem van belanghebbend parkeren is juist bedacht om parkeeroverlast van mensen die in de binnenstad werken tegen te gaan."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl