Streekstad Centraal

De pas 15-jarige Ava Emanuel heeft het brons veroverd op het NK schermen voor senioren in Amsterdam. Een zeer knap debuut voor de jonge florettist van HollandSchermen. De schermvereniging gevestigd in Alkmaar, Heemskerk en Heemstede, boekte ook nog zilver en onverwachts brons bij de heren dankzij Elisha Yuno en Olivier de Jong.

Dankzij uitstekend werk in de poule plaatste Ava zich als derde voor de eliminatiefase. Na winst in de kwartfinale, moest ze met 5-16 haar meerdere erkennen in negenvoudig nationaal kampioene Saskia Van Erven Garcia, een professional en Olympiër. Ava: "Voor een eerste keer deelname aan het NK is de derde plek het hoogst haalbare resultaat. Het harde trainen tijdens corona is heel belangrijk geweest als voorbereiding. Ik ben hier heel blij mee".

Ava Emanuel schermt bij Jeroen Divendal in Alkmaar en bij maître Siroos Feizaskari in Heemstede. Een trotse Feizaskari: "Ava schermt met veel variatie en nieuwe acties lopen goed. Het is mooi om te zien."

Elisha Yuno begon als tweede geplaatst aan de eliminaties. Hij nam de eerste obstakels tegen clubgenoot De Waal en veteraan Rohlfs overtuigend. De zeer spannende halve finale kwam hij door met 15 -14. In de tweede finale ooit tegen Daniel Giacon werd het een schaakspel met een knallend einde, waarin Yuno met 5 -7 net tekort kwam.

Voor Olivier de Jong was het brons een onverwacht knap resultaat, omdat hij een tijd minder trainde. Na de pouleronde won hij zowel zijn achtste als kwartfinale, maar in de halve finale werd hij afgestopt door Giacon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl