Streekstad Centraal

Afgelopen week vond de ‘reboost’ plaats van het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar. Dit lokale sportakkoord geeft uiting aan de samenwerking tussen organisaties uit de Alkmaarse sportwereld en andere maatschappelijke organisaties. De reboost vond coronaproof plaats in Koel 310. De 35 aanwezigen waren de projectleiders van liefst 22 projecten. Deze vaak vernieuwende initiatieven zijn de concretisering van ambities die door de organisaties zijn onderschreven.

Alkmaarder Rudmer Heerema, de VVD-woordvoerder sport & onderwijs in de Tweede Kamer, gaf tijdens deze avond het Alkmaarse sportakkoord het stempel van ‘pareltje’. De grondlegger van het Nationale Sportakkoord zag vaak akkoorden die fraai werden gepresenteerd, maar het draait uiteindelijk om een concreet actieplan. Heerema zei trots te zijn op ‘zijn’ stad, omdat het in slechts vijf maanden ambities heeft weten te formuleren, samenwerkingen smeedde én kwam tot concrete projecten.

Een aantal is ondanks corona opgestart, en een daarvan is vorige maand voltooid: twee hardlooproutes en bijbehorend informatiebord in de Oudorperhout.

Om meer kinderen te laten voldoen aan de beweegrichtlijn kunnen zij eerdaags kennismaken met sporten bij vijf verenigingen onder de noemer ‘SportXperience’. En Sport-Z biedt met het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar (CJIG) aan ouders van kinderen met een GGZ-indicatie een programma om deze ouders meer in hun kracht te zetten. Dan is er nog een project van Moskee Bilal samen met drie andere organisaties dat vorm krijgt. Driss El Benissi van de moskee vertelde in Koel 310 dat niet alleen het doel is om de kinderen uit de buurt meer te laten bewegen, maar tevens om oudere jeugd op te leiden tot activiteitenbegeleider. Ook is er een groep die experimenteert met stoeptegelroutes, zoals Heerhugowaard ze al heeft.

Alkmaars sportformateur Ted van der Bruggen leidde de avond. Hij droeg het regiestokje over aan een vijfkoppig kernteam, dat het verloop van de projecten zal monitoren en indien nodig ondersteunen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl