Streekstad Centraal

Kort voor het uitbreken van de corona-lockdown in maart slaagde Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet in Schoorl, voor zijn Meesterproef. De inauguratie volgde pas afgelopen zaterdag. Vanaf nu mag hij als 150ste chef de titel Meesterkok voeren.

Op donderdag 12 maart werd de SVH Meesterproef van Jonathan Zandbergen afgenomen in Restaurant Merlet door Meesterkoks Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles en The Dylan in Amsterdam en Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Staphorst en Hanneke Westland, secretaris Meestertitels van de Stichting Vakbekaamheid Horeca (SVH). Na een lunch en een meesterlijk menu kreeg Jonathan te horen dat hij absoluut meesterwaardig is.

"Jonathan is heel jong chef geworden, is enorm leergierig en heeft zichzelf geleerd om technisch perfect uitgevoerde gerechten te bereiden en te serveren. Hij gebruikt klassieke technieken, waaruit zijn Meesterschap ook blijkt en zijn gerechten stralen een bepaalde herkenbaarheid uit, hebben een fijne smaak en zien er uiterst verzorgd uit. Gerechten als de Sint-Jakobsmossel en de Ree van de Veluwe zijn, naast dat ze prachtig zijn om te zien, ook een streling voor de tong", aldus de commissie.

Zandbergen begon zijn carrière in Het Polmans Huis in Utrecht. Via Het Veerhuys in Almere startte hij in juli 2015 als executive chef bij Restaurant Merlet in Schoorl. Hij doorliep verschillende stages bij Nederlandse toprestaurants zoals De Bokkedoorns en De Librije. In 2014 won hij de Prix Culinaire Taittinger International. Hij was de vierde Nederlander die zijn carrière zo bekroond zag.

Met de titel Meesterkok gaat voor de chef een lang gekoesterde droom in vervulling. "Ik vind het een enorme eer om de titel Meesterkok te mogen dragen en het is geweldig om hiermee mensen te inspireren en jonge koks enthousiast te maken voor ons mooie vak! Ik werk al lange tijd met leerlingen en zo heb ik zelf ook kunnen leren wat belangrijk is in een werkgever/werknemers-relatie. Zonder mijn team ben ik nergens. Onder alles wat de keuken uit gaat, staat onze naam. Die van mij als chef, maar ook die van mijn souschefs en die van de leerlingen. Hun aandeel draagt bij aan de beleving van de gast en de reputatie van Merlet," aldus Jonathan Zandbergen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl