Streekstad Centraal

Terugblikkend spreken wethouders Monique Stam en Jasper Nieuwenhuizen van een geslaagde ondernemersbijeenkomst. Maandag kwamen voor het eerst ondernemers uit Heerhugowaard en Langedijk bij elkaar, zowel fysiek als digitaal. Zat de grote zaal op 3 februari nog vol, deze keer was er een ruime indeling van de ruimte, met ook schermen en camera’s.

Naar haar welkomstwoord, benadrukte wethouder Stam het belang van een goede samenwerking met ondernemers: "Samenwerking staat voorop. Naast de visie Werklocaties zijn we ook bezig met de Retailvisie, Mobiliteit & Bereikbaarheid, Citymarketing en Onderwijs & Arbeidsmarkt. Participatie met ondernemers is daarbij een groot goed want samen kijken we naar de visies van het toekomstige Dijk & Waard. We willen u daar nadrukkelijk bij betrekken."

De adviseur van Stec Groep, Jasper Beekmans, hield vanwege een koudje zijn presentatie digitaal vanuit huis. Hij vertelde over de trends en ontwikkelingen voor toekomstbestendige bedrijventerreinen, over hoe de bedrijventerreinen van Langedijk en Heerhugowaard presteren en hoe toekomstbestendig ze zijn.

De visie Werklocaties bevat drie basisuitgangspunten: een nauwere samenwerking tussen gemeente en ondernemers én ondernemers onderling, investeren in aantrekkelijke, duurzame en bereikbare werklocaties en het streven naar diversiteit. Maar daarbij zal geen enkele ondernemer weg moeten of last krijgen.

De heer Solkesz, voorzitter van de Helderse Ondernemers Vereniging, vertelde via Zoom over het Ondernemersfonds Den Helder, niet alleen succesvol wat betreft gelden, maar ook een heldere structuur, betere samenhang en betere communicatie onderling en met de gemeente.

De uitvoeringsagenda van de visie bevat 19 generieke acties voor Heerhugowaard en Langedijk. In een interactieve sessie werden de aanwezige ondernemers gevraagd hoe zij aankijken tegen deze acties op hun eigen werklocatie. Ondernemers die er niet bij waren, worden vriendelijk verzocht voor 30 september de enquête in te vullen op vraagmonitor.nl/dijkenwaard. Alle inbreng wordt meegenomen in de visie.

Wethouder Nieuwenhuizen sloot tevreden af:  "Wat mij met name opviel was dat er behoefte is aan goede communicatie tussen gemeente en ondernemers. Dat gaat hier al goed, maar voor de nieuwe gemeente Dijk & Waard kan dat nog beter. We kunnen elkaar daarmee versterken."

De bedoeling is dat de colleges volgende maand een oordeel vellen over de visie Werklocaties, waarna de gemeenteraden zich er in november over buigen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl