Streekstad Centraal

Een beleidsambtenaar van de afdeling Economische Zaken vervangt de komende maanden de overspannen CDA-wethouder Marcel van Zon. De Velsense wethouder Robert te Beest ging na zijn aftreden in Velsen aan de slag als ambtenaar bij de gemeente Alkmaar en kan nu tijdelijk doorschuiven naar de collegekamer. Het CDA draagt hem voor. Aanstaande dinsdag wordt hij waarschijnlijk benoemd door de gemeenteraad.

Volgens het CDA is duidelijk dat het herstel van Marcel van Zon minimaal vier maanden gaat duren. Het CDA wil in tijden van corona zorgen voor bestuurlijke continuïteit en schuift daarom in de tussentijd een waarnemer naar voren.

Robert te Beest was acht jaar wethouder in Velsen. Hij trad in januari 2018 af na kritiek hoe hij de raad op de hoogte had gehouden van groeiende problemen bij de Stadsschouwburg. Voordat hij in Velsen wethouder werd, was hij daar acht jaar raadslid. Na de laatste verkiezingen werd hij er fractievoorzitter van het CDA. Hij treedt af in Velsen nu hij als waarnemend wethouder wordt benoemd in Alkmaar.

De Velsenaar krijgt in het Alkmaarse College van B&W een aantal portefeuilles die hij in Velsen eerder onder zijn hoede heeft gehad, zoals WMO, buurtgericht werken en dierenwelzijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl