Streekstad Centraal

Traditioneel huldigt de gemeente Alkmaar in december haar Sportkampioenen van het voorafgaande jaar, maar deze keer gaat het Sportgala vanwege corona niet door. De prestaties geleverd van 1 november 2019 tot en met 31 oktober zullen echter niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze worden meegenomen in het Sportgala van 2021.

Ieder jaar worden Alkmaarse sportkampioenen in het zonnetje gezet en worden er in vijf categorieën prijzen uitgereikt voor de allerbeste prestaties. Maar de corona-maatregelen hebben de sportwereld flink overhoop gegooid. Voor velen zijn trainingsmogelijkheden flink beperkt geweest, er is gesneden in wedstrijdseizoenen.

“Bij een Sportkampioenen-huldiging vergelijken we prestaties met elkaar, dat is op dit moment eigenlijk nagenoeg onmogelijk", licht organisator Sanne Wunderink van Alkmaar Sport toe. "Naast dat het een oneerlijke vergelijking wordt waarbij niet iedereen gelijke kansen heeft, omvat de verkiezing ook een feestelijke avond in een volle zaal. Op dit moment zijn de vooruitzichten te onzeker en zijn we ook zelf wat terughoudend met betrekking tot het organiseren van evenementen voor een groter publiek."

De portretten van winnaars van 2019 blijven vooralsnog een jaar langer zichtbaar op de metershoge zuilengalerij voor De Meent. Prestaties uit de periode van 1 november 2019 tot en met 31 oktober kunnen worden opgegeven voor volgend jaar via alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl