00:00
55
00:00

Te snel varen, te druk en lawaai, dat zijn de voornaamste klachten waar het gaat over recreatie op de Alkmaarse binnenwateren. De overlast op het water nam deze zomer met maar liefst 40 procent toe. "Dat was voor ons de aanleiding om eens te kijken wat we daar aan konden doen om het voor iedereen gezellig te houden", laat een manager veiligheid van de gemeente Alkmaar weten. De oplossing: de aanschaf van twee waterscooters.

"We hebben te maken met verschillende brughoogtes en een waterscooter is een stuk lager dan de politieboot", vertelt agent Smit van het waterteam van politie en handhaving aan Alkmaar Centraal. "Bovendien staan ze op een trailer zodat ze heel snel ergens zijn in te zetten. Bij controles op de weg heb je de motoren en zo moeten mensen ons ook een beetje zien, de waterscooters zijn onze motoren."

De maximaal toegestane snelheid op het water is zes kilometer per uur, ongeveer net zo snel als een voetganger die stevig doorstapt. Er werd deze zomer echter vaak en fors sneller gevaren. De inzet van de waterscooters moet dat verminderen. Hoewel er meer gecontroleerd zal gaan worden wordt er in eerste instantie ingezet op preventie, niet op bekeuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl