Streekstad Centraal

Het mooie en warme weer trok maandag veel mensen naar het strand en het duingebied. Het bewakingsseizoen voor de reddingsbrigades zit er echter al op, en dat betekent dat voor elke hulpverlening nu de alarmploeg van de reddingsbrigade opgeroepen moet worden.

De eerste oproep was voor een oudere vrouw met gezondheidsklachten op het strand van Camperduin. De reddingsbrigade was er gelijktijdig met de ambulance. De reddingbrigade kon het vervoer verzorgen tussen het slachtoffer bij strandpaviljoen Luctor et Emergo en de ambulance. Die heeft haar meegenomen naar het ziekenhuis in Alkmaar voor verder onderzoek.

Bij het strandpaviljoen werd de reddingsbrigade gevraagd om een mevrouw te onderzoeken die was gevallen in het duingebied. Zij klaagde over een pijnlijke hand en enkel. Verder had ze bij de val enkele schaafwonden opgelopen. Bij het strandpaviljoen had zij een coolingpack gekregen om haar hand te koelen. Samen met haar man is ze naar de auto in het dorp gebracht, waarna ze op eigen gelegenheid naar de huisarts zou gaan.

Een laatste melding kwam rond 18:15 uur binnen. Op de Blijdensteinweg in het Schoorlse duingebied waren twee fietsers met de sturen in elkaar gekomen. Een stevige val was het gevolg, waarbij één fietser met zijn hoofd op de weg terechtkwam. Gezien het letsel en een onregelmatige ademhaling werden twee ambulances, een traumahelikopter, politie en de reddingsbrigade gealarmeerd. Toen de reddingsbrigade ter plaatse kwam, waren omstanders al bezig met het verlenen van eerste hulp. De man was weer aanspreekbaar, maar hij kon niet vertellen wat er was gebeurd. Ook wist hij zijn eigen leeftijd niet. Na een eerste onderzoek door de ambulanceverpleegkundige konden de tweede ambulance en de helikopter van het incident gehaald worden en gingen retour.

Gezien de aard van verwondingen werd hij vervoerd naar het NWZ. Over de fietsen heeft de brigade zich ontfermd. Die kunnen later opgehaald worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl