Streekstad Centraal

Kees Koning, vestigingsdirecteur van PCC Bergen, gaat per 1 oktober a.s. met pensioen. Volgende week donderdag 24 september is de feestelijke afscheidsreceptie.

Na een studie Duits en geschiedenis startte Koning zijn onderwijscarrière bij KLM. In 2008 trad hij als afdelingsleider aan op PCC Oosterhout en in 2013 maakt hij de overstap naar PCC Bergen. Als vestigingsdirecteur had hij naar eigen zeggen een ‘gouden’ tijd: “Ik heb echt een topbaan gehad!” Hij genoot van de leerlingen, de prettige werksfeer en het jonge team.

Onder zijn handen kreeg het bèta-onderwijs vorm, met robotica-, LegoLeague- en 3D-print-projecten. Koning: “Een mooi project was het ontwerpen van een fietstunnel door onze leerlingen op verzoek van provincie en gemeente. De leerlingen maakten berekeningen en bedachten verrassende ecologische oplossingen. We zijn inmiddels door de provincie voor een nieuw lesproject op het gebied van duurzaamheid en hergebruik gevraagd. Fantastisch toch?”

PCC Bergen, vooral bekend van zijn Sportklas en Cultuurklas, is een van de weinige scholen in de regio met vijf certificaten van de Gezonde school. “Inmiddels is PCC Bergen begonnen met verdere integratie van de gezonde lifestyle in bijvoorbeeld taalvakken”, aldus Koning. Die ontwikkeling zal hij als directeur niet meer meemaken. Na zijn vertrek wordt de leiding van PCC Bergen en PCC Heiloo samengevoegd. Directeur Rob Baltus van PCC Heiloo krijgt dan ook Bergen onder zijn hoede.

Frans van Pinxteren, voorzitter van het College van Bestuur van het Petrus Canisius College (PCC), heeft vijf jaar lang prettig samengewerkt met Kees Koning: "We zwaaien een aimabele onderwijsman uit, die door het vuur ging voor de leerlingen van ‘zijn’ vestiging, maar ook een man met warme collegialiteit en een grote betrokkenheid bij het onderwijs."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl