Streekstad Centraal

In Hotel Zuiderduin is zondag de zaal in orde gemaakt voor de vergadering van Provinciale Staten. Maandag vanaf 13.00 uur vergaderen de 55 provinciale volksvertegenwoordigers in Egmond aan Zee, omdat de Statenzaal in Haarlem te klein was om aan alle corona-richtlijnen te voldoen. De indeling is exact zo nagebouwd als in Haarlem, alleen dan ruimer opgezet. De meeste voeten in de aarde had zondag het aansluiten van alle audiovisuele voorzieningen, zodat de vergadering live valt te volgen via https://noord-holland.stateninformatie.nl.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk kwam het zondagmiddag keuren. Hij leek tevreden. Sinds begin maart vonden de vergaderingen van Provinciale Staten van Noord-Holland vanwege corona online plaats. “Het is mooi dat we in Egmond samen in één zaal kunnen zitten. De Statenleden kunnen elkaar weer in de ogen kijken en snelle interrupties zijn weer mogelijk. Dat zal de levendigheid van de debatten ten goede komen”, aldus Van Dijk.

Er is een publieke tribune voor 70 personen, maar alleen mensen die zich uiterlijk vorige week hadden aangemeld, kunnen daar plaatsnemen. De vergadering begint om 13.00 uur en rond 18.00 uur hopen ze af te ronden. Op de agenda staat onder meer een openbaarvervoerfonds en bodemdaling in veenweidegebieden. Het meeste publiek wordt in oktober en november verwacht, als de omgevingsverordening op de agenda staat en de energietransitie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl