Streekstad Centraal

Wie denkt dat het oude pand van Grand-café Koekenbier aan de Kennemerstraatweg eindelijk plat gaat om plaats te maken voor een appartementencomplex, heeft pech. Volgens de voormalige eigenaar is er veel overlast van insluipers. Daarom wordt het interieur gestript, maar daar blijft het voorlopig bij. De sloopvergunning is er, maar ontwikkelaar BPD wil ook nog op de bouwvergunning wachten.

Koekenbier sloot in december de deuren. Het pand staat sindsdien leeg, is aan het verpauperen en trekt blijkbaar mensen aan die er niet binnen horen te zijn. Een grote snoeibeurt maakte het aangezicht wat netter, maar het groen rukt weer op om het gebouw. Het oogt allemaal niet aantrekkelijk. Wanneer het echte sloopwerk gaat beginnen is echter nog niet duidelijk.

Woonwaard kocht het gebouw in 2000 en de gemeente verleende naast de bestemming 'horeca' ook die van 'wonen'. Zo kon er een wooncomplex van vijf etages komen, met parkeergarage. Maar de wooncorporatie verkocht het grand-café aan BPD. Door de jaren heen ontstond achterstallig onderhoud en sowieso voldoet het rond 80 jaar oude gebouw niet meer. Zo was de maandelijkse energierekening 3.000 euro. Renovatie, met eventueel realisatie van hotelkamers boven, is dus eigenlijk allang geen optie meer. Toch is er een kansje dat Koekenbier weer tot leven komt, in het nieuwe gebouw. Of dat ook echt gebeurt is nog even afwachten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl