Streekstad Centraal

Van het weekend werd dan eindelijk begonnen met de sloop van het 40 jaar oude NS-station Alkmaar Noord. De tunnel onder het spoor was van tevoren afgesloten, waardoor er een heel stuk moet worden omgelopen. Niet geheel verrassend zijn er mensen die daar geen zin in hebben en via het spoor oversteken. De Alkmaarse VVD kreeg hier al meerdere berichten over en wil dat de gemeente actie onderneemt.

Middels collegevragen vraagt VVD-raadslid Tamara Vermeulen om samen met ProRail een tijdelijke loopbrug over het spoor heen te laten plaatsen. Dat scheelt meteen servicemedewerkers die de omlooproute aangeven, aangezien deze met een lus via de Drechterwaard, Schinkelwaard en Hertog Aalbrechtweg loopt. Mocht ProRail niet meewerken, dan zou Defensie wellicht een baileybrug kunnen plaatsen, oppert Vermeulen.

Een idee wat bij Alkmaar Centraal opkwam is om een omlooproute te creëren via de uiteinden van de perrons, middels steigertrappen in de goot van de fiets- en wandeltunnel van de Schinkelwaard. Er kan met betonplaten of tegels een pad tussen de perrons en de tijdelijke steigertrappen worden gemaakt, veiligheid kan worden gecreëerd met hekken langs het spoor en trappen met leuningen aan de uiteinden van de perrons.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl