Streekstad Centraal

Het college van Bergen geeft zichzelf met een omgevingsvergunning groen licht voor de realisatie van een nieuw sportcomplex De Beeck. In oktober starten de echte bouwwerkzaamheden, nadat de sloop van het oude pand voltooid is. Als alles naar wens gaat, kan het nieuwe multifunctionele pand vanaf maart 2022 weer gebruikt worden.

Het te bouwen complex bestaat uit een zwembadgedeelte met twee binnenbassins, een sporthal, een sportschool en een biljartzaal. Verder zijn er multifunctionele zalen, een jongerencentrum en ook een raadzaal. Het ontwerp is bijna 4 meter lager dan het vorige gebouw en komt ook iets verder af te staan van de naastgelegen wooncomplexen.

Het nieuwe zwembad wordt volledig energieneutraal, mede dankzij 1.200 zonnepanelen en zelfs hergebruik van de warmte van het douchewater. Het wordt dan ook het meest duurzame bad in de regio.

"We kunnen beginnen!", aldus de tevreden wethouder Klaas Valkering. "De herbouw van zwembad De Beeck is belangrijk voor al onze inwoners. Van de zwemlessen van kinderen uit Schoorl tot de trainingen van de Egmondse reddingsbrigade. Ik zie dit daarom ook als een mooi en belangrijk resultaat voor onze gemeente."

Op 13 oktober 2017 ging De Beeck voor een groot gedeelte in vlammen op. Gebruikers moesten op zoek naar alternatieve ruimte in Bergen en omgeving. Valkering noemt de herbouw dan ook vooral voor hen extra goed nieuws. "Ik heb veel respect voor hoe de vrijwilligers van de vele verenigingen die gebruikmaakten van De Beeck de afgelopen jaren hun activiteiten hebben voortgezet. Nu de bouw is gestart hoop ik ze namens het college snel te kunnen verwelkomen in een prachtige nieuwe locatie."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl