Streekstad Centraal

De gemeente Bergen is tijdenlang telefonisch onbereikbaar geweest voor burgers die 14072 belden voor contact. Bellers naar 14072 spreken eerst de naam in van de gemeente die ze willen spreken, omdat zowel de gemeente Heiloo, Heerhugowaard, Alkmaar als Bergen onder dit netnummer vallen. Wie Bergen zei, leek te worden doorverbonden met de gemeente Bergen. Er volgde daarna altijd een bandje, waarin werd gemeld dat alle lijnen bezet zijn en dat wordt aangeraden om de website te raadplegen of het later nog eens te proberen.

Van overbelaste lijnen was feitelijk geen sprake. De beller hoorde in een ander keuzemenu terecht te komen en had uiteindelijk een medewerker van het Klantcontactcentrum aan de lijn kunnen krijgen. De storing is donderdag verholpen.

De bereikbaarheid van de overheid via een 14+netnummer is in de periode 2008-2015 geregeld voor een toegankelijke, informatieve en dienstverlenende overheid. Het telefonisch loket zou niet alleen de toegang tot de gemeente worden, maar ook van andere overheden, omdat naar schatting 1½ à 2 miljoen Nederlanders niet weten waar en hoe ze terecht kunnen met vragen aan de overheid. Alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten. Het nummer is Nederlanders bekend gemaakt via landelijke campagnes. Gemeenten moeten meteen kunnen doorverbinden als bellers bij een andere overheid moeten zijn.

Navraag bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten leert dat de gemeente Bergen gewoon meedoet en het zou moeten werken. Er bleek echter doorverbonden te worden naar een inactief doorkiesnummer van de gemeente Bergen. Dit werd nooit opgenomen, waardoor in de 14+centrale een bandje werd geactiveerd dat alle lijnen van de gemeente Bergen bezet zijn.

Door de navraag van Duinstreek Centraal werd donderdag het juiste algemene nummer van de gemeente Bergen ingevoerd in de 14+centrale in Den Haag. Sindsdien werkt het weer. Niet duidelijk is hoeveel maanden de storing heeft geduurd en hoeveel mensen daardoor van contact met de gemeente verstoken zijn gebleven. Het moet begonnen zijn toen het nummer 8880011 binnen de gemeente Bergen buiten gebruik werd gesteld. De gemeente Bergen communiceert zelf in publicaties het algemene nummer 8880000 als algemeen telefoonnummer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl