Streekstad Centraal

Bianca Bus heeft burgemeester Leontien Kompier haar ontslag als raadslid aangeboden. Nadat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met voorkeursstemmen in de raad is gekozen, zette de VVD'er haar tanden in dikke dossiers zoals de energietransitie en de omgevingswet. Deze zomer is ze, na zorgvuldige afweging, tot de conclusie gekomen dat het haar niet langer lukt om voldoende tijd vrij te maken voor haar taken.

Een moeilijke keuze, aldus Bianca: “Ruim 200 stemmers hebben mij immers gekozen om hun stem te laten horen. Als alleenstaand moeder is de combinatie met mijn gezin en het werk als bewindvoerder en uitvaartbegeleider niet langer te combineren”. Binnen de VVD is een goede opvolger gevonden. Tijdens de raadsvergadering van 8 september zal Ben Hoejenbos, na een onderbreking van ruim 2 jaar, de VVD opnieuw vertegenwoordigen.

De VVD-fractie heeft alle begrip de keuze. “Het is een feit dat het raadswerk veel tijd vergt. Niet alleen van het raadslid maar ook van de eventuele partner en kinderen. Natuurlijk gaan wij Bianca’s waardevolle inbreng in de fractie en raad missen”. aldus fractievoorzitter Rob Wagenaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl