Streekstad Centraal

De in juni door brand getroffen Singelgarage in Alkmaar blijft naar verwachting nog tot medio 2021 gesloten. Dat meldt het college van B&W in een raadsmemo. De komende maanden zijn nodig om de garage schoon te maken en alle schade te herstellen. Grootste uitdaging wordt het vervangen van de door het vuur aangetaste betonnen vloerplaten.

In de vroege ochtend van 1 juli woedde een grote brand op niveau -2 in de Singelgarage. Kort nadat de brand werd ontdekt, is een 51-jarige Alkmaarder  aangehouden op verdenking van brandstichting. Aanvankelijk werd ook rekening gehouden met brand in de accu van een elektrische auto, maar onderzoek wees uit dat er twee auto's in brand waren gestoken. In de garage stonden rond 160 auto's geparkeerd. Alle auto's op niveau -1 bleken in orde, de overige auto's op niveau -2 kwamen er ook nog redelijk goed vanaf.

"Op 3 augustus is begonnen met het schoonmaken van de garage. De verwachting is dat dat nog vier weken zal duren. Vooral het plafond van de trapopgang naar het Ritsevoort zal veel tijd vergen", is te lezen in de memo. "Daarna moeten er betonplaten tussen parkeerdek -1 en -2 worden vervangen, alsook alle installaties op -2. Een eerste voorzichtige inschatting is dat de garage tot en met het tweede kwartaal volgend jaar gesloten blijft."

De gemeente onderzoekt of er aanpassingen in de garage noodzakelijk zijn die tijdens de herstelwerkzaamheden kunnen worden gedaan. "Het gaat dan om het vervangen van de ventilatie, mogelijke uitbreiding van de garage, het afsluiten ervan voor onbevoegden en het verbeteren van de brandveiligheid."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl