Streekstad Centraal

De gemeente Bergen heeft met jeu-de-boulesvereniging JBV in Schoorl overeenstemming bereikt over de verplaatsing van haar clubhuis en de banen. JBV Schoorl verplaatst het bestaande clubgebouw aan de Sportlaan 7 enkele honderden meters en strijkt even verderop neer bij nieuwe banen langs de Molenweg. Op de locatie die vrijkomt, kan nu het parkeerterrein komen dat is bedacht voor Plan Buitenduin. In februari 2018 stemde de gemeenteraad in met dit plan, dat onder meer de aanleg van twee parkeerterreinen betekent en de aanleg van een fietspad tussen de Sportlaan en de Molenweg.

Het nieuwe clubgebouw van de vereniging komt in het noordelijke deel van het zogeheten 'Groene Hart van Schoorl', het onbebouwde veld ten oosten van het centrum waar doorgaans de kofferbakmarkt wordt gehouden. De exacte locatie van de nieuwe jeu-de-boulesbanen wordt tegenover de kruising van de Molenweg met de Huismansweg.

De gemeente trekt de beurs om de vereniging financieel te compenseren. De hoogte van het bedrag wil de gemeente nu nog geheim houden, maar volgens een woordvoerder 'is het mogelijk dat dit in een later stadium bekend wordt gemaakt'.

Volgens de gemeente zorgt de aanleg van de parkeerterreinen uiteindelijk voor minder parkeeroverlast en een betere bereikbaarheid van de omliggende wijken. Het bestemmingsplan moet er nog voor worden gewijzigd. Nu er een deal is met de jeu-de-boulesclub kan die procedure starten. (dronefoto: Arjan Kroon, Kampeerterrein Buitenduin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl