Streekstad Centraal

Omdat de Alkmaarse kermis vanwege de coronamaatregelen vanuit de binnenstad moest verhuizen naar de Olympiaweg, vreesden de exploitanten voor een mindere toeloop. Dat is alles meegevallen. Sander Willemstein van Buro de Kermisgids, die het festijn organiseert: "Er zijn toch meer mensen op de kermis afgekomen dan we gedacht hadden. Niet alleen uit Alkmaar, maar vanuit de hele regio. Dat hebben we het afgelopen weekend wel gemerkt."

Er kwamen zelfs zoveel mensen, met name in de late uurtjes, dat de anderhalve meter in het geding kwam. Aanleiding voor de gemeente om de kermis dagelijks om 21:00 uur te sluiten. Willemstein: "We begrijpen het besluit, maar leuk is het niet. Iedereen wil zich natuurlijk aan de richtlijnen houden. We zijn allang blij dat we nog wat verdienen. Toch lopen de bedragen die de exploitanten mislopen in de tienduizenden euro's."

De gemeente legt verder de maatregel op dat er maximaal 1.500 mensen tegelijkertijd op het kermisterrein mogen zijn. Willemstein: "Dat tellen we. Het is makkelijk te handhaven. We maken gebruik van een particulier beveiligingsbedrijf waar we vaak mee werken. Als het maximale aantal bezoekers is bereikt geldt één-eruit-één-erin. De mensen zijn er rustig onder. Van het gerucht dat de maatregelen zijn genomen om rellen te voorkomen is dan ook niks waar. Daar zijn totaal geen aanwijzingen voor."

Met zo'n 80 attracties is Alkmaar een grote kermis, die voor Buro De Kermisgids als testcase geldt voor andere kermissen die binnenkort door het hele land staan gepland. Willemstein: "We zijn bezig met Zaandam, Zutphen, Nijmegen, Den Bosch en Rotterdam. Overal zullen we hetzelfde protocol volgen, dezelfde coronamaatregelen nemen. De kermis in Alkmaar is voor ons een goede leerschool".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl